Website voor PC, tablet en smartphone

Past zich aan als een kameleon

 

Veel websites zijn (een beetje) verouderd. Ze werken prima op een PC scherm, maar niet op schermen van andere apparaten, zoals tablets en smartphone.
Ik bouw bestaande websites om van verouderd naar modern, een zogeheten responsive website.


Responsive 
is een Engels woord voor (simpel gezegd) “goed reagerend”. Een responsive website werkt goed op alle formaten beeldschermen. De website past zich feilloos aan het scherm van een PC, tablet, smartphone, smartwatch en smart TV. Veel websites zijn nog niet responsive en zijn redelijk toonbaar op een PC scherm, maar zien er niet (goed) uit op het scherm van een tablet, smartphone of smartwatch.

 

Een responsive website is noodzaak

Het aantal bezoekers dat op mobiele apparaten surft, groeit hard en is inmiddels groter dan het aantal bezoekers vanaf “gewone” computers. Het is niet alleen zonde om een website te lanceren die niet goed functioneert op mobiele apparaten, want je wordt er bovendien voor afgestraft door zowel bezoekers als zoekmachines. Met een responsive website boek je op verschillende manieren winst:.

 

Verbeter je positie in Google

Op de website van Google kun je nalezen waarom responsive webdesign zo belangrijk is voor je website. In zoekmachines als Google en Bing is het tegenwoordig noodzaak dat je website responsive is:

  • Een responsive website scoort beter dan een niet-responsive website. In de zoekresultaten van Google op mobiele apparaten krijgen responsive websites een hogere positie dan niet-responsive websites.
  • Veel websites hebben een desktopvariant en een versie voor mobiel en tablet. Daar houden zoekmachines niet van. Het levert vaak dubbele content op (waar je een “straf” voor kunt krijgen) en het brengt verwarring bij de robots die je website indexeren.
  • De totale gebruikerservaring verbetert wanneer een website goed leesbaar is op alle soorten beeldschermen. En daardoor verlaagt je bouncerate (aantal bezoekers die gelijk weer weggaan), gaat de bezoek(ers)tijd omhoog en neemt de interactie op je website toe. Dat zijn allemaal factoren waarmee je hoger in Google komt.

 

Verbeter je conversie

Websitebezoekers hebben over het algemeen een beperkte spanningsboog. Wanneer een bezoeker niet snel kan doen of vinden waar hij voor komt, haakt hij af. Responsive websites zien er op elk beeldscherm goed uit. Bezoekers blijven daarom langer rondhangen en zullen eerder contact opnemen of een aankoop doen. Bovendien kunnen bezoekers makkelijk content delen vanaf je responsive website. En daarmee neemt doelgericht verkeer naar je website toe.

 

Bespaar tijd en geld

Wanneer je voor verschillende beeldschermen verschillende websites hanteert heb je dubbel werk. Een responsive website hoef je maar één keer te laten bouwen en je hebt maar één website te onderhouden. Je hoeft slechts één campagne te draaien en je hoeft maar één website te optimaliseren voor SEO (en je beconcurreert jezelf dus ook niet met SEO).

Neem contact met me op om te kijken of ik jouw website kan moderniseren naar een responsive website.

 

Telefoon

+31 10 762 07 08

Adres

Van Nelleweg 1
3044 BC  Rotterdam