Verhelpen storingen van je website

 

Het komt soms voor dat jouw website een storing heeft. Vaak is de oorzaak een verkeerde handeling of een update van een onderdeel, zoals het thema of één of meer plugins. Maar soms kan een storing zich uit het niets voordoen. Vooral als je een website hebt die veel bezoekers heeft en ook nog eens flink wat verkopen genereert, wil je niet dat de website storingen heeft of – erger nog – “uit de lucht” is.
Het is slecht voor het imago, het zorgt voor niet terugkerende bezoekers en het scheelt simpelweg omzet.

Welke problemen zijn er zoal?

  • De website is voor bezoekers (frontend) en beheerders (backend) traag
  • In een browser of op de tablet / smartphone laadt jouw website niet (meer) goed of zelfs helemaal niet meer
  • Bezoekers kunnen niet inloggen met hun account
  • Er wordt spam verstuurd vanaf jouw website
  • Emails verstuurd vanaf jouw website komen niet aan
  • Backup maken of teruglezen lukt niet
  • De website is gehacked
  • Zoekmachines vinden jouw website niet
  • Etcetera

De lijst met mogelijke storingen of problemen is eigenlijk eindeloos. Er kan van alles gebeuren waardoor jouw website problemen heeft. In de loop der jaren heb ik zo ongeveer iedere storing op zijn minst wel eens meegemaakt en bijna allemaal ook opgelost.

 

Adviezen: 1 – 2 – 3

Mijn eerste advies om problemen met websites te voorkomen is: maak geregeld een goede back-up en bewaar die op een veilige plaats. Dit is de basis voor probleemoplossing.

Het tweede advies in geval van een storing is: doe niets, wijzig niets en raak vooral niet in paniek. Blijf van de (backend van de) website af. Dat is misschien moeilijk, maar het voorkomt dat je achteraf niet meer weet wat er allemaal nog gedaan is nadat de storing zich voordeed.

En dan het derde advies is: neem direct contact met mij op. Ik zal altijd heel snel reageren op een verzoek een storing van een website op te lossen. Vaak al binnen minuten.

Als het eerste contact gelegd is, gaat onderling vertrouwen spelen. Ik heb om de problemen op te lossen natuurlijk toegang (via het internet) tot jouw website nodig. Als we tot overeenstemming komen, ga ik direct aan de gang en het eerste wat ik zal doen of proberen te doen is de website van dat moment (“as is”) veilig te stellen. Daarna ga ik stap voor stap de problemen bekijken, analyseren en proberen op te lossen. Vaak gaat het vlot, zelfs snel. Soms duurt het lang en zelfs langer dan gewenst. Voor mij geldt: “better safe than sorry”.

Tenslotte is belangrijk om te weten. Deze werkzaamheden doe ik op basis van “No cure, no pay”. Lukt het me niet de problemen op te lossen dan kost het u niets. Maar het zal niet vaak voorkomen dat ik de problemen niet kan oplossen.

Telefoon

+31 10 762 07 08

Adres

Van Nelleweg 1
3044 BC  Rotterdam